Около 15 процента увеличение на броя на руските туристи в

...
Около 15 процента увеличение на броя на руските туристи в
Коментари Харесай

Руските туристи се връщат в България

Около 15 % нарастване на броя на съветските туристи в България през летния сезон чакат от Асоциацията на туроператорите на Русия. В изявление за Българска национална телевизия изпълнителният шеф на асоциацията Майя Ломидзе съобщи, че връщането на Турция на съветския туристически пазар не въздейства на почивките на руснаците в България. Страната ни продължава да бъде измежду най-популярните летни туристически дестинации за руснаците дружно с Гърция, Кипър, Испания и Италия.

След черното за туристическата ни промишленост лято на 2015 година, когато поради девалвацията на рублата и икономическата рецесия на българските курорти почиваха с 25 на 100 по-малко жители на Русия, в този момент на морето още веднъж се чува съветска тирада.

Туристическият поток от Русия към България от предходната година бележи растеж - 20 на 100 за 2016 година Тогава половин милион съветски жители са почивали на българските курорти, като Русия е на четвърто място по брой на туристи у нас след Германия, Румъния и Гърция.

Според Майя Ломидзе, изпълнителен шеф на Асоциацията на туристическите оператори на Русия, растежът на туристическия поток от Русия към България и тази година ще се резервира. Очакванията са за към 15 %.

" В момента търсенето на почивки за България е с 20 % повече от предходната година, само че поради това, че рублата пада и валутите нарастват, считаме, че в края на сезона динамичността ще бъде друга точно поради курсовата разлика ", разяснява Майя Ломидзе, изп. шеф на АТОР.

Ако съветските туристи са харесвани у нас, тъй като харчат доста повече в съпоставяне със западноевропейските туристи, то руснаците харесват курортите ни, тъй като е по-евтино спрямо Русия, умерено е и несъмнено.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР