Около 15% от населението страда от безсъние. Хората се нуждаят

...
Около 15% от населението страда от безсъние. Хората се нуждаят
Коментари Харесай

Защо не можете да спите нощем?

Около 15% от популацията страда от бодърствуване. Хората се нуждаят от към 8 часа сън всяка нощ, с цел да бъдат здрави. Ние проучихме аргументите за бодърствуване.

1. Множествена склероза

Учените от Калифорнийския университет организираха изследване, което демонстрира връзка сред множествената склероза и безсънието. В изследването вземат участие 2300 души с множествена склероза и 70% от тях имат разстройство на съня.

Заедно с възприятието на отмалялост (отличителна линия на множествена склероза) човек не може да заспи в продължение на най-малко 30 минути. Те постоянно би трябвало да одобряват хапчета за битка с безсънието им. Хората на възраст от 20 до 50 години са в рисковата група.

2. Стрес

Доказано е, че стресът предизвиква бодърствуване. Начинът, по който човек приема протичащото се към него, визира качеството на съня. Ако стресът е непрекъснат, безсънието може да стане хронично.

3. Енергийни питиета

Консумацията на енергийни питиета се е нараснала през годините. Енергийните питиета вършат хората по-силни и по-издръжливи, само че нарушават качеството на съня и имат редица нездравословни резултати върху здравето. Тези питиета съдържат кофеин, който подтиква централната нервна система.

4. Астма

Екип от откриватели от университета в Питсбърг е открил, че безсънието е необятно публикувано при възрастни с астма. 37% от пациентите, които имат проблеми с дишането, също имат нарушавания на съня.

Учените считат, че е доста значимо пациентите с астма да лекуват безсънието си допустимо най-бързо.

5. Инсулт

Проучване, извършено от учени от Университета в Съри, демонстрира, че пациентите, които имат инсулт, също имат проблеми със съня, които оказват въздействие върху качеството на живот като цяло. Изследователите имат вяра, че проблемите със съня, изпитвани от пациентите с инсулт, се дължат на редица фактори, които способстват за това, като по-голямо психическо напрежение, болежка и дискомфорт, както и понижени равнища на физическа интензивност.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР