Около 15% от купувачите на iPhone в САЩ през последната

...
Около 15% от купувачите на iPhone в САЩ през последната
Коментари Харесай

Увеличават се „дезертьорите” от Android смъртфони към iPhone


Около 15% от купувачите на iPhone в Съединени американски щати през последната година идват от света на Android
(снимка: CC0 Public Domain)

Ново изследване на изследователския център CIRP демонстрира какъв брой консуматори на смарт телефони с Android са минали към iPhone през последните 12 месеца в Съединени американски щати. Броят им в интервала от април 2022 година до март 2023 година е достигнал рекордни равнища за последните пет години.

Според данните на CIRP, междинната цена на iPhone в Съединени американски щати доближава рекордна стойност от $1000. Резултатите от новия отчет са още един оптимистичен сигнал за Apple, която сполучливо изтласква смарт телефоните с Android от пазара в Северна Америка, отбелязва 9to5Mac.

15% от купувачите на нови iPhone са „ дезертьори ” от смарт телефони с операционна система Android – това е нарастване от 4 процентни пункта по отношение на предходната година и 5% по отношение на 2021 и 2020 година В същото време 2% от новите притежатели на iPhone споделят, че са минали към смарт телефони от елементарни телефони, от други платформи или, че iOS е станала първата им мобилна платформа. Останалите 83% от купувачите показват, че и преди са имали iPhone.
още по темата
За финален път 15% от купувачите на iPhone бяха някогашни консуматори на Android през 2018 година Най-високото равнище на „ дезертьори ” е записано през 2016 година, когато 21% от купувачите на iOS устройства от света на Android.

Двете операционни системи са достигнали равнище на зрялост и паритет в качеството и функционалността, означават специалистите. Въпреки това Apple има някои изключителни приложения. Там, където пазарният дял на iPhone е невисок, компанията има проекти за поощряване на всеобщия преход от Android към iOS, съобщи неотдавна финансовият шеф на Apple – Лука Маестри.

CIRP има намерение да разбере какво тъкмо въздейства върху решението на купувачите да сменят платформата и ще разкрие детайлности в идващия си отчет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР