Около 15 млн. лв. ще похарчат студентите за 8 декември.

...
Около 15 млн. лв. ще похарчат студентите за 8 декември.
Коментари Харесай

15 милиона лева ще похарчат студентите за 8 декември

Около 15 млн. лева ще похарчат студентите за 8 декември. Дестинациите, които притеглят студентите, са тези с атрактивен нощен живот. Това сподели Константин Занков от Института за разбори и оценки в туризма по Bloomberg TV Bulgaria. По думите му тази година Банско, Пампорово и Боровец са основни дестинации. Това са места с огромна леглова база, където доста студенти могат да отседнат със своите другари, което е общественият фактор при избора.
Занков уточни, че и други курорти също са атрактивни за студентите - Велинград, Сандански, Хисаря, даже и по-малки обитаеми места като Чифлик. Той изясни още, че сумата, която ще похарчат студентите, зависи от дистанцията, мястото на пребиваване и броя нощувки.

В къщите за посетители разноските са по-малко спрямо хотелите, защото и продължителността на празника е по-кратък, добави Занков. По данни на Института с изключение на в София най-вече студенти ще честват и в Пловдив, Велико Търново, Варна и Благоевград.

Рекордно доста - към 4 хиляди български студенти, са избрали да честват в чужбина, главно в градове в Европа - Прага, Будапеща, Рим, Виена. Увеличението, което следим в този момент, е основно поради евтините полети на ниско тарифните самолетни компании, сподели Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма по bTV.

Според статистиката студентите приблизително са заделили по 60 лв. за празника. По време на празника ще има засилено полицейско наличие в курортите. Засилени инспекции ще има и по пътищата за неправоспособни млади водачи, както и за водачи под въздействието на алкохол и наркотични субстанции.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР