Около 15 миньори бяха ранени в последвалите сблъсъци, като най-малко

...
Около 15 миньори бяха ранени в последвалите сблъсъци, като най-малко
Коментари Харесай

Повече от 500 души „държани като заложници“ в златна мина в Южна Африка

Около 15 миньори бяха ранени в последвалите конфликти, като минимум един е получил сериозна контузия на главата, сподели шефът на мината Джон Херикорт. < /p>

Той твърди, че парамедик и офицер са влезнали в мината, с цел да извадят мъжа на повърхността, само че също са били пленени.

Г-н Херикорт, който управлява компанията New Kleynfontein Gold Mine, която ръководи мината, сподели, че не знае тъкмо какъв брой от миньорите са били „ държани като заложници “ от тези от другия профсъюз.

Той сподели, че има минимум 543 чиновници подземен в разнообразни секции на мината, в това число инженери.

Националният профсъюз на миньорите (NUM), който е единственият приет профсъюз в мината, сподели, че повече от 500 негови членове, в това число работнички, са държани от „ хулигани “. < /p>

Световното ръгби проверява хипотетична расистка засегнатост, отправена към Том Къри от Англия от Бонги Мбонамби от Южна Африка

Ситуацията произтича от синдикален спор.

Изображение: Миньори се събират на върха на шахта на златна мина в района. Снимка: AP

Г-н Hericourt упрекна членовете на съперничещата Асоциация на миньорите и строителния съюз (AMCU), като сподели, че е изискал да бъде единственият профсъюз, представляващ миньорите в Modder East.

AMCU оспори решението на господин Hericourt версия на събитията, казвайки, че миньорите са провели седящ митинг в поддръжка на синдиката.

Шефът на мината изброи чукове, кирки, лопати и друго минно съоръжение в дълбините, което евентуално може да се употребява като оръжие.

NUM прикани за интервенция на полицията, с цел да „ арестува хулиганите, държащи [техните] членове срещу волята им “.

Прочетете повече:

< p> Полицията беше изпратена в мината, само че не съумя да се свърже с никого подземен макар потреблението на телефони в мината и двупосочни радиостанции.

Съперничеството сред NUM и AMCU е отдавнашно, защото произлиза от групировката на последното през 1998 година

Двамата се състезаваха за права на договаряне върху разнообразни южноафрикански мини и враждата им беше отчасти виновна за клането в Марикана през 2012 година, когато 34 стачкуващи миньори бяха убити от полицията. < /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР