Около 15-20% от хотелите на Слънчев бряг имат готовност да

...
Около 15-20% от хотелите на Слънчев бряг имат готовност да
Коментари Харесай

Само 20% от хотелите в Слънчев бряг готови да отворят

Около 15-20% от хотелите на Слънчев бряг имат подготвеност да отворят и да посрещат туристи, съобщи пред БТВ Малина Стратиева от компания, оперираща с английски туристи. Не се чака да има визити на английски туристи макар отхлабването на ограниченията, защото младите англичани имат избрани условия за своята отмора, а в това време с ограниченията за хигиена и отдалеченост, хората няма да могат да се насладят на пълноценна отмора. В последна сметка тези, които не могат да прекарат ваканцията по техните стандарти няма да дойдат, съобщи Стратиева.

Страната ни е рекламирана с безвъзмездни чадъри и дребния брой на заболелите в България в английски медии, описаха от туристическия бизнес. Все още обаче няма дати, в които ще бъдат възобновени чартърите и не е ясно по какъв начин ще се възнамеряват ваканциите. Въпреки неналичието на информация в курорта към този момент е почнала подготовка.

През лятото може да се чака вътрешният туризъм да се ориентира към къщите за посетители, предвижда пред " Блумбърг тв България " Димитър Попов от Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА). " Може би ще има оживление на вътрешния туризъм - само че не към морето, а в посока къщите за посетители ", чака Попов, само че подсети, че част от българите към този момент са употребявали своите отпуски. Представителят на АБТТА предвижда слаб летен сезон в нашата страна. " Без отварянето на границите туризмът просто не може да се възвърне. Доста туроператори у нас ще са изправени пред банкрут. Загубите за туризма е мъчно да бъдат изчислени " сподели той. Според Попов най-потърпевши от рестриктивните мерки поради ковид са градските хотели.

Държавата се кани да конкурира и платформите за резервации

От 1 юни ще тръгне онлайн резервационна система " Преоткрий България " - взаимен артикул на страната и няколко компании, в която българските туристи да открият предложения за лятната си отмора в страната, заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов. Всички хотели и заведения за хранене, които решат да оферират услугите си посредством платформата, ще би трябвало да оферират храна единствено от български аграрни производители.

Министърът на туризма Николина Ангелкова не можа да каже до 1 юни какъв брой хотели ще се включат в нея. Участието в платформата е гратис. Туристите ще могат да видят на платформата храните, които се оферират в съответния хотел или ресторант от кои вериги идват, от кои райони, както и по какъв стандарт са създадени. Освен това ще има информация и за това какви хигиенични условия има в хотели, както и какви ограничения са подхванати, с цел да не се популяризира болестта от ковид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР