Около 1300 френски студенти, учещи за медицински сестри, са подали

...
Около 1300 френски студенти, учещи за медицински сестри, са подали
Коментари Харесай

Франция страда от остър недостиг на медицински сестри и анестезиолози

Около 1300 френски студенти, учещи за медицински сестри, са подали оставка заради отмалялост и прекалено безсилие на фона на пандемията от COVID-19. Това е довело до дефицит на личен състав в лечебните заведения във Франция, призна здравният министър на страната Оливие Веран.

Доклад на научния съвет на Франция, оповестен по-рано през октомври, демонстрира, че 20% или едно от пет кревати в държавните лечебни заведения се закриват заради дефицит на личен състав. Оливие Веран заяви, че доста студенти по специалността „ здравна сестра ” напущат образованието си по средата.
 Коронавирус рецесия: Франция търси медици за Карибите Коронавирус рецесия: Франция търси медици за Карибите
Франция търси лекари и медицински сестри, които да заминат за френските карибски острови, с цел да оказват помощ на локалния здравен личен състав да...

Вероятната причина за това е фактът, че първият стаж за доста от тези студенти съответства с първата вълна на пандемията, а условията на лечебните заведения в COVID-отделенията са разнообразни от рутинното болнично обслужване. Освен това медицинските сестри страдат от изтощеност, защото доста от тях бяха принудени да анулират отпуска си поради здравната рецесия и след това напуснаха работа, с цел да се погрижат за себе си.

Според изследването в отчета, лечебните заведения във Франция изпитват изострен дефицит на експерти в пет специалности: медицински сестри, санитари в COVID-отделенията, анестезиолози, радиологични техници и физиотерапевти.

Веран съобщи, че рецесията не е неповторима за Франция и доста страни в Европа са в сходна обстановка със своите здравни служащи, които са претрупани от пиковите талази на пандемията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР