Около 130 самолетни полета от и до летището в Мюнхен

...
Около 130 самолетни полета от и до летището в Мюнхен
Коментари Харесай

Около 130 полета бяха отменени на летището в Мюнхен след пробива в сигурността

Около 130 самолетни полета от и до летището в Мюнхен бяха краткотрайно анулирани през днешния ден поради пробива в сигурността, съобщи ДПА.

Терминал 1 и Терминал 2 на едно от най-натоварените летища в Германия бяха затворени, до момента в който полицията залови нарушителя. Неназованият пасажер, дошъл с полет от страна отвън Европейския съюз, е трябвало да се се прекачи в Мюнхен на различен полет, като преди този момент премине през контрола по сигурността на Терминал 2. "Пътникът е съумял да отключи спешен излаз на терминала и да премине през него, макар задействалата се тревога ", сподели представителят на летищната администрация Роберт Вилхелм. Човекът е бил открит на Терминал 1.

Към пет хиляди пасажери са били евакуирани от двата терминала, отворени още веднъж след четири часа. Чакащите на слънце извън са получили по една бутилка минерална вода. След отварянето на терминалите миналите през контрола по сигурността е трябвало още веднъж да го преминат.

Според Ройтерс нарушителят е испанец. Мотивите му не са известни. Миналото лято на същото летище бяха анулирани към 330 полета, откакто жена влезе в "чистата зона ", без да бъда подложена на инспекция от службите за сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР