Около 13.30 часа вчера служител на Регионалната дирекция по горите

...
Около 13.30 часа вчера служител на Регионалната дирекция по горите
Коментари Харесай

Ченгета и горски иззеха ремаркета с незаконни дърва

Около 13.30 часа през вчерашния ден чиновник на Регионалната дирекция по горите в Берковица алармирал в полицията в Белоградчик за противозаконна сеч. По думите на лесничея, при осъществена инспекция в парцел на горския фонд в землището на село Праужда, за който има издадено документално разрешително за сеч, установил отсечени и извозени немаркирани дървета. В прилежащи парцели, за които нямало издадено позволение, също имало отсечени дървета.
При последвалия оглед на място в шест парцела били открити общо 131 дънера без следи от маркиране на ствола. На към 50 метра от асфалтов път, свързващ селата Праужда и Крачимир, служителите на реда разкрили две полуремаркета с видински регистрации и натоварени в тях общо 92 кубика дърва – метровки, без контролна горска марка.
Ремаркетата и дървесината били конфискувани. При осъществените първични дейности по следствието били открити съвпадения по външни белези сред конфискувани отрези от дънерите в шестте парцела и натоварените в ремаркетата дърва.
Работата по случая продължава, формирано е досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР