Около 1260 души е недостигът на кадри в Национална компания

...
Около 1260 души е недостигът на кадри в Национална компания
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Над 2 300 души не достигат в БДЖ и НКЖИ

Около 1260 души е дефицитът на фрагменти в Национална компания „ Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) и 1100 души в Български държавни железници (БДЖ). Това сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков по време на учредителния конгрес на Федерация на транспортните синдикати в централата на КНСБ.

За последната година са напуснали по към 800 души от всяка от двете компании. Трябва незабавно да бъдат взети ограничения за подобряването на изискванията на труд в бранша. Една от верните стъпки е модернизацията, разяснява министър Гвоздейков. В транспортния бранш работят доста хора, като единствено в БДЖ и НКЖИ са заети към 20 000 души, уточни той. Целта е работещите в превоза да имат по-добри условия на труд и почтено заплащане, съобщи Гвоздейков.

Според него геополитическата конюнктура основава благоприятни условия за големи вложения в инфраструктура, която е обвързвана с транспортния бранш. Работим интензивно с Гърция и Румъния, работим в посока да изградим нова инфраструктура за авто и железопътен превоз, връзка с пристанищата и летищата, което ще сътвори опция за повишение на равнището на изискванията на труд и развиването ни като общество, разяснява Георги Гвоздейков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР