Около 120 къщи в кв. „Лозенец на Стара Загора, подлежат

...
Около 120 къщи в кв. „Лозенец на Стара Загора, подлежат
Коментари Харесай

Ромската махала на Стара Загора ще бъде разчистена от незаконни постройки

Около 120 къщи в кв. „ Лозенец " на Стара Загора, подлежат на срутване, тъй като са противозаконни. Общината възнамерява на същото място да бъдат издигнати обществени жилища, а хората, останали без домове, да бъдат настанени в тях.

Лятото на 2014 година 55 къщи в местността „ Борова гора " са съборени, тъй като са противозаконни. Акцията не минава умерено – ранени са трима служители на реда.

Четири години по-късно, квартал „ Лозенец ", в който публично живеят 10 хиляди, а импровизирано – към 30 000 души, е спокоен. Но не и спокоен.

В мизерните стаички можете да видите да живеят дружно няколко генерации – от детето до прабабата. Много от хората не желаят да се местят, настояват, че имат партиди за ток и са склонни да заплащат за вода и налози, в случай че ги узаконят.

По данни на общината, противозаконните постройки в квартал „ Лозенец " са 120. За всички тях има издадени и влезнали в действие заповеди за срутване.

В ефира на bTV кметът Живко Тодоров изясни, че обстановката е комплицирана, тъй като по закон постройките би трябвало да се съборят, само че по този начин жителите им остават на улицата и по-късно съдят България.

Затова ще бъдат построени 80 обществени жилища, в които да бъдат преместени тези, чиито къщи ще бъдат съборени.

Стара Загора: Ремонти из целия град и нова икономическа зона в сянката на тецовете
Така следващата година сигурно ново срутване ще има – само че „ по цивилизован метод ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР