Около 12,9 млн. новородени деца по света, или почти всяко

...
Около 12,9 млн. новородени деца по света, или почти всяко
Коментари Харесай

СЗО: Милиони новородени в цял свят не са били ваксинирани

Около 12,9 млн. новородени деца по света, или съвсем всяко десето дете, не са били имунизирани изобщо през 2016 година. Това сочат данни, оповестени на формалния уебсайт на Световната здравна организация (СЗО), съобщи БГНЕС.
" Болшинството деца, оставащи без ваксини, са и тези, които отпадат от полезрението на системата на опазването на здравето ", сподели шефът за имунизации, имунизации и биопрепарати в СЗО Жан-Мари Окво-Беле. " Най-вероятно тези деца не са получили и други базови медицински услуги. Ако желаеме да увеличим мащабите на имунизациите по света, сътрудниците на системата за опазване на здравето би трябвало да насочат своето внимание към тези, които не са били обхванати при всеобщите имунизации ", добави Окво-Беле.
От СЗО означават, че през 2010 година цялостният комплекс ваксини и имунизации са получили 116,5 млн. новородени, което съставлява 86% от общия им брой. След това обаче този индикатор повече не се е повишил. В 130 от 194-те страни, членуващи в СЗО, са изпълнени рекомендациите на организацията да се имунизират не по-малко от 90% от всички новородени. Още 10 млн. деца остават без имунизации в 64 страни, а 7,3 млн. от тях живеят в неподходящи условия, в това число - в страни с въоръжени спорове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР