Около 12.30 часа днес на км 323 км от „Тракия”

...
Около 12.30 часа днес на км 323 км от „Тракия”
Коментари Харесай

Спипаха 100 мастербокса с нелегални цигари


Около 12.30 часа през днешния ден на км 323 км от „ Тракия” в посока Бургас бяха стопирани бял микробус и ескортиращия го лек автомобил. В Министерство на вътрешните работи е имало данни, че цигарите са поели са от незаконно хранилище в Пловдив голямо количество цигари, които е трябвало да бъдат публикувани по морето.

Микробусът е бил препълнен със 100 мастербокса папироси без бандерол.

Арестувани на място двама мъже, единият е от тях е от бургаския квартал „ Ветрен”, оповестява „ Флагман”. Микробусът е бил препълнен със 100 мастербокса папироси без бандерол (в един мастербокс има 50 стека цигари, б.а.). Неясно е дали са импортирани от чужбина или са създадени у нас в нечия частна манифактура, съмненията са, че фабриката е била в Пловдив.

Мястото, при което са били блокирани бусът и лекият автомобил, е сред Карнобат и Айтос. По пътя от Пловдив приносителите са били следени и посредством СРС-ата. Доказателствата против тях са стоманени.

Преди два дни при аналогична интервенция на ГДБОП бе разрушена фабрика за цигари в някогашната мандра край Карнобат, а ден по-рано криминалисти от районно управление (на МВР) Несебър извадиха нескрито същинската активност на пловдивския транспортен необут Илиян Шаханов, който бе задържан по обвиняване, че рейсовете му придвижват контрабандни цигари.

Както БЛИЦ заяви, заканата на премиера Бойко Борисов - да сниши до 6 % незаконното произвеждане на цигари и разпространяването им без бандероли, бе и с тъкмо избран период, тогава той даде и име на акцията – „ Пречупване” и акцентира, че контрабандата ще бъде фрапантно понижена единствено за седмица. Това стана на 17 юли по време на връчванетo на премиите "Икономика на ярко " от Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).



Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР