Около 12 000 кандидати за убежище доброволно са напуснали Германия

...
Около 12 000 кандидати за убежище доброволно са напуснали Германия
Коментари Харесай

Около 12 000 бежанци са напуснали Германия срещу парична компенсация


Около 12 000 претенденти за леговище непринудено са напуснали Германия от февруари 2017 година против парична отплата. Това заяви през днешния ден, базирайки се на данните на немското вътрешно министерство, немският ежедневник " Цайт ".

Миналата година Германия започва стратегия за обезщетения за бежанците, които проявят предпочитание да изоставен страната. Пълнолетните получават от хазната от 800 до 1200 евро, а за всяко дете се отпускат от 400 до 600 евро. В случай, че чужденците си заминат от Германия, преди да бъде прегледана тяхната молба, те получават добавки. Предполага се, че ще могат да употребяват тези пари като начален капитал, с цел да се устроят в родината си.

Не се оповестява, какъв брой пари са били изплатени за година и половина. Знае се само, че за тези цели в бюджета за 2017 година са били заложени 40 милиона евро. Сред тези, които през дадения интервал са се завърнали вкъщи по тази стратегия, най-вече са иракските жители - 2 200 души.

Програмата е подложена на критика от говорителка на Левите Ула Йелпке. По думите ѝ, държавното управление в действителност принуждава хората да отпътуват за страни където се води война и дава като отплата тези " финансови тласъци ", поставяйки под опасност чужденците и техните фамилии.

От началото на мигрантската рецесия в Германия са пристигнали повече от милион бежанци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР