Около 115 лева средно струва лечението на грип, ако се

...
Около 115 лева средно струва лечението на грип, ако се
Коментари Харесай

Колко струва лечението, ако се разболеем от грип?

Около 115 лв. приблизително коства лекуването на грип, в случай че се получат затруднения и се стигне до антибиотик. Така, в случай че всички членове на 4-членно семейство се разболеят, те би трябвало да отделят близо 500 лв. за медикаменти. Това сочи инспекция, направена от  TrafficNews .
Прочетете още
„ Цените при лекуването могат да варират. Да не забравяме, че за съвсем всяко лекарство на пазара има опция на по-достъпна цена, само че, да, приблизително лекуването на грип, в случай че има затруднения излиза към 115 лв. ”, изясни притежател на аптека и ръководител на Регионалната фармацевтична гилдия в Пловдив Димитрия Стайкова.

Тя изясни, че в множеството случаи не се постанова да се предпише антибиотик и се ползва симптоматично лекуване, което е доста по-достъпно. При него се закупуват препарати, които са за намаление на температура, кашлица и запушен нос.

„ Капките за нос стартират от 3,50 лева и стигат до 20 лева, препаратите за кашлица – от 4 до 25 лева, доста хора избират да си купят прахчета, които работят по едно и също време за температура, хрема и кашлица. При тях цената е към 1,20 лева за численост ”, добави тя.

Противогрипните препарати е добре да се изписват единствено от доктор, след изработен тест за грип, който е позитивен, в противоположен случай не работят. При тях цената също варира сред 13 и 25 лева

„ Ако се стигне до антибиотик, това е нещото, което най-вече оскъпява лекуването. Причината е, че към този момент пробиотиците са по-скъпи от самите антибиотици, като цената им варира сред 12 и доближава над 30 лева Най-често се изписват тези сред 20 и 30 лева ”, заключи тя.

При лекуването на грип най-търсени са сиропите за кашлица, медикаментите за температура и капките за нос. Закупуването на тези артикули стува към 40 лева Най-ниската цена на термометър в аптечната мрежа е 8 лева Дори най-евтините пробиотици са поскъпнали с 30%. Цената на тестванията за грип е към 10 лева В момента няма недостиг на потивогрипни препарати и антибиотици в аптеките в Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР