Около 110 хил. ученици отново са на изпит – днес

...
Около 110 хил. ученици отново са на изпит – днес
Коментари Харесай

Изпитите днес: Втората матура и външното оценяване по математика за VII клас

Около 110 хиляди възпитаници още веднъж са на изпит – през днешния ден е втората наложителна матура за зрелостниците и външното оценяване по математика за седмокласниците.

Учениците от XII клас могат да избират от 13 предмета, сред които математика, история, география, физика, химия, биология и няколко непознати езика.

Изпитният вид беше изтеглен в 6:30 ч. тази заран. Учениците ще работят върху вид с №1, който ще важи за всички предмети.

Най-много искащи още веднъж са избрали да се явят на матура по биология - близо 14 хиляди младежи. По-малко са избрали като втора наложителна матура британски език.

Изпитът стартира в 8 ч. и продължава 4 часа.

Днес се организира и националното външно оценяване за седмокласниците.

Те ще би трябвало да покажат познания по математика.

Изпитът, който стартира в 10 ч., се състои от два модула. Първият модул съдържа 20 задания от два типа – със структуриран отговор и със свободен отговор. Продължителността му е 60 минути, а оптималният брой точки, който могат да получат учениците, е 65.

Вторият модул се състои от четири задания с отворен отговор, от които две задания с къс числов, символен или вербален отговор и две задания – с изложение и обосновка на решението.

Продължителността на този модул е 90 минути, а вярното решение на дилемите носи 35 точки.

Максималният резултат от двата модула е 100 точки.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР