Около 11 000 руски военнослужещи се намират в момента в

...
Около 11 000 руски военнослужещи се намират в момента в
Коментари Харесай

В Беларус се намират около 11 000 руски военни - Свят

Около 11 000 съветски военнослужещи се намират сега в Беларус, където се сменят, и няма нарастване наоколо до украинската граница, съобщи ръководителят на украинската гранична работа , представен от Би Би Си.

" Към днешна дата не записваме увеличение на броя на съветски и беларуски военни в непосредствена непосредственост до нашата граница. Сега броят на съветските военни в Беларус е към 11 000. В същото време тази цифра се трансформира всекидневно, защото съветските елементи се сменят, а точно 2-ра мотострелкова дивизия влиза на територията на Русия във Воронежка и Белгородска област, а на нейно място влиза 6-а мотострелкова дивизия ", цитира организация Укринформ думите на ръководителя на Държавната гранична работа на Украйна Сергей Дейнеко.

Той увери, че украинските военни и граничари не престават да укрепват границата с Беларус и не стопират тази работа нито за минута.

Според украински и западни военни специалисти съветската формация в Беларус евентуално не се готви за навлизане в Украйна, а главната ѝ задача е да отдръпна силите на ВСУ, които могат да се борят в източната част на страната, без да има опасност от север.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР