Около 108 500 души, включително над 47 000 деца, в

...
Около 108 500 души, включително над 47 000 деца, в
Коментари Харесай

Сраженията в Североизточна Сирия разселиха за месец повече от 108 000 души

Около 108 500 души, в това число над 47 000 деца, сега са разселени от сраженията в Североизточна Сирия от 9 октомври насам, съобщи представител на Организацията на обединените народи в понеделник, представен от " Синхуа ".

Оставаме надълбоко загрижени за сигурността и отбраната на стотици хиляди цивилни в североизточна Сирия след известията за спорадични боеве, сподели на ежедневния брифинг на вести Фархан Хак, заместник-говорител на генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Това е тежка филантропична злополука. От 3 милиона души 1,8 милиона към този момент се нуждаят от филантропична помощ.

Организация на обединените нации прикани всички страни и тези, които имат въздействие върху тях, да обезпечат достъп от всички филантропични служащи, с цел да обезпечат те животоспасяваща помощ на хората в потребност, сподели представителят. Също по този начин припомня на всички страни за задължението им да пазят цивилните, както се изисква от интернационалното право, означи той.

Турция бе остро подложена на критика за офанзивата си в тази част на Сирия. Операцията " Извор на мир " против кюрдските милиции бе подхваната на 9 октомври. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР