Около 1000 са обявените свободни работни места за учители преди

...
Около 1000 са обявените свободни работни места за учители преди
Коментари Харесай

Над 100 свободни работни места за учители във Варна преди новата учебна година

 Около 1000 са оповестените свободни работни места за учители преди началото на новата образователна година в трите най-големи града на страната – София, Пловдив и Варна. 

Свободните работни места за учители в София все още са над 600, изясни пред " Хоризонт " по БНР началникът на районното ръководство по образованието Ваня Кастрева:

" Например на 19 август са оповестени 50 работни места в системата. Най-голям недостиг има на начални учители, след тях се подреждат детските учители, следват учителите по непознати езици, след тях са учители по български език и литература, по математика, по осведомителни технологии ".

В Пловдив свободните работни места за учители са близо 300, а във Варна – над 110. Незаети педагогичен позиции са оповестени на интернет страниците и на останалите районни ръководства по образованието в страната. Натовареността на учителите с административни отговорности и експанзията измежду децата са част от аргументите за отлива на педагози, разяснява пред Радио Кърджали Румяна Профирова – ръководител на Регионалната синдикална организация " Подкрепа ":

" Натоварени са учителите с доста бумащина. Децата са извънредно нападателни. Децата не са стимулирани да учат, мъчно се работи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР