Около 1000 са обявените свободни работни места за учители преди

...
Около 1000 са обявените свободни работни места за учители преди
Коментари Харесай

Около 1000 са свободните места за учители в София, Пловдив и Варна

Около 1000 са оповестените свободни работни места за учители преди началото на новата образователна година в трите най-големи града на страната – София, Пловдив и Варна, оповестява БНР.

Свободните работни места за учители в София все още са над 600, изясни пред "Хоризонт " началникът на районното ръководство по образованието Ваня Кастрева:

"Например на 19 август са оповестени 50 работни места в системата. Най-голям недостиг има на начални учители, след тях се подреждат детските учители, следват учителите по непознати езици, след тях са учители по български език и литература, по математика, по осведомителни технологии ".

В Пловдив свободните работни места за учители са близо 300, а във Варна – над 110. Незаети педагогичен позиции са оповестени на интернет страниците и на останалите районни ръководства по образованието в страната. Натовареността на учителите с административни отговорности и експанзията измежду децата са част от аргументите за отлива на педагози, разяснява пред Радио Кърджали Румяна Профирова – ръководител на Регионалната синдикална организация "Подкрепа ":

"Натоварени са учителите с доста бумащина. Децата са извънредно нападателни. Децата не са стимулирани да учат, мъчно се работи ", добави Профирова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР