Около 1000 са кандидатите да влязат в новия състав на

...
Около 1000 са кандидатите да влязат в новия състав на
Коментари Харесай

Битка в БСП: Кой ще влезе в Националния съвет на партията

Около 1000 са претендентите да влязат в новия състав на на. Борбата е за към 150 места. Съветът ще бъде определен на юбилейния 50-и конгрес на партията, който ще се събере на 26 септември, събота, в НДК.
Номинациите за Национален съвет се вършат от делегатските събрания по места с поддръжка на подобаващ брой членове. Досега нормално претендентите за членове на пленума варират към 800 - колкото са и делегатите на конгреса, напомня.
 Скандал в Народното събрание: Марешки назова Българска социалистическа партия изверги, а те желаеха да излежи присъдата си Скандал в Народното събрание: Марешки назова Българска социалистическа партия изверги, а те желаеха да излежи присъдата си
Сериозен скандал се заформи в Народното събрание сред водача на “Воля ” Веселин Марешки и депутатите от Българска социалистическа партия в пленарната зала. При...
Кандидатури обаче се одобряват и в деня на конгреса, стига да са събрали нужната поддръжка от делегати. Според медията има такива претенденти - депутати, които нямат номинации от структурите, само че събират подписи от сътрудници.
По правилник в пленума има и квоти - по един представител от всеки изборен регион, не по-малко от 20% от състава се избира с обособена младежка листа, управлението на парламентарната група също влиза по право, както и шефовете на Младежкото обединяване, на това на дамите социалистки и на Движението на ветераните.
Така общият състав на пленума доближава близо 190 души.
Изборът на Националния съвет ще е главното събитие на конгреса. Това е органът в Българска социалистическа партия, който взима значимите решения за партията. В него се съгласуват политическите решения на левицата, както и решенията за присъединяване в изпълнителната власт. Той утвърждава водачите на листи за избори, както и номинациите за държани постове като президент, да вземем за пример. По правилник Националният съвет заседава не по-малко от един път на два месеца.
 От Българска социалистическа партия упрекнаха Караянчева, че пречи на чуването на Гешев в Народното събрание От Българска социалистическа партия упрекнаха Караянчева, че пречи на чуването на Гешев в Народното събрание
Депутатите се скараха още веднъж поради чуването на основния прокурор Иван Гешев в Народното събрание. Още при започване на съвещанието Антон Кутев...
Пред избрания отново водач на партията стои задачата да си обезпечи допустимо най-голяма поддръжка в него.
През 4-те години на първия ѝ мандат Нинова нееднократно се оплака, че не може да работи с този състав на Националния съвет. Достатъчно е да напомним, че той не й разреши да изхвърли Сергей Станишев от листата за евроизборите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР