Около 1000 лева не достигат за покупката на нова къща

...
Около 1000 лева не достигат за покупката на нова къща
Коментари Харесай

Нов дом за дечицата, които изгубиха братчето си Стефан заради натравяне

 Около 1000 лв. не доближават за покупката на нова къща на отровените пет деца от Кардам, чието 9-годишно братче Стефчо умря в края на предишния октомври. Това заяви известният юрист Петър Николов, който е измежду уредниците на благотворителна акция за набиране помощи на малчуганите.

Многолюдното семейство бе насила да напусне личния си дом след жестоката гибел на братчето им Стефчо, който издъхна, токсичен от препарат за гризачи, подложен в стените на фамилното жилище. Не стига това, а и майката на хлапетата Росица избяга при ухажор в далечно село, като отмъкна част от даваните й на ръка дребни суми за храна на децата й след нещастието.

Състрадателна съседка настани в собствен парцел оживелите по знамение пет деца, за които се грижат баба им Стоянка и дядо им Живко. В помощ на малчуганите бе проведена акция за набиране на средства по банков път и в кутии, които организаторката Виолина Димитрова сложи на разнообразни места в Кардам и Генерал Тошево.

Част от събраните средства бяха употребявани за издръжката на децата, а останалите ще отидат за пазаруване на новия дом за фамилията. Къщата е капарирана, само че не доближават към 1000 лв., с цел да бъде завършена договорката. За набирането на нужната сума върви и акция онлайн, в която могат да се включат донори от всички краища на света когато и да е на денонощието.

Имотът е капариран през вчерашния ден, заяви юрист Петър Николов. Той посетил фамилията в Кардам и сподели, че двама нотариуси ще оформят гратис договорката за покупката.

Самият притежател на къщата направил доблестен жест към изпадналото в неволя многодетно семейство, като понижил цената. Къщата е била оповестена за обмен за 10 хиляди лв., само че индивидът решил да смъкна на 6500 лв., заяви Виолина Димитрова. Тя разяснява, че новият дом за петте деца от Кардам е с три стаи, баня без плочки, с две летни кухни. Разполага с два гаража, единият е на два етажа. Дворът е необятен. Къщата ще има потребност от ремонт на инсталациите, замазка на пода, вероятно слагане на теракот или ламинат, възобновяване на банята и други За задачата още веднъж са сложени кутии за набиране на средства на седем места в Генерал Тошево и на две в Добрич.

" Вече имаме подаяние на нов бойлер, пералня, два тв приемника, кухненски шкафове, както и предложение за още малко мебели. Ще е нужно всичко, от което се нуждае едно домакинство. Всяка помощ е добре пристигнала! Моля който може, да помогне! ", приканва Виолина.

Преди дни съдът в Генерал Тошево се произнесе по желае на обществената работа по отношение на развъждането на децата след бягството на майка им. Магистратите почетоха молбата на обществените, които упорстваха за трите девойки и двете им братчета да бъде избрана мярка за протекция - развъждане до навършване на пълноправие в фамилията на бабата и дядото. Баща им излежава присъда в пандиза. В момента петте деца са на възраст от 5 до 14 години. След решението на съда Стоянка и Живко поемат всички грижи по развъждането на внуците си. В случай че тяхната майка Росица реши да се върне, то тя няма автоматизирано да получи достъп до децата си. Ще й се наложи по правосъден път да желае анулация на наложената мярка за протекция над малолетните й деца.

Немски таблетки с отровно вещество в истинска опаковка на завода производител в Германия и с инструкции на български език на компанията снабдител са предизвикали гибелта на 9-годишния Стефчо. Това оповестиха преди дни от Окръжната прокуратура в Добрич, която проверява по какъв начин рисковият биоцид под формата на таблетки против гризачи е попаднал в стената на дома на фамилията. Криминалистите откриха таблетките против гризачи в процепи на стената зад леглото на умрелия Стефчо, замазани с тиня. По случая има данни за осъществено закононарушение - причиняване на гибел по несъобразителност при осъществяване на дейности, които са рискови за живота и здравето, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Пламен Николов, представен от " БългарияДнес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР