Около 100 тийнейджъри организираха днес седящ протест в северния френски

...
Около 100 тийнейджъри организираха днес седящ протест в северния френски
Коментари Харесай

Tранссексуалната Фуад се самоуби след като отиде с пола на училище в Лил

Около 100 младежи проведоха през днешния ден седящ митинг в северния френски град Лил в памет на транссексуална ученичка, самоубила се тази седмица след зародило напрежение сред нея и учебни чиновници във връзка нейната полова еднаквост, съобщи Асошиейтед прес.
Още по тематиката
Всички фотоси от митинга

Тийнейджърите се събраха пред входа на гимназия " Фенелон " преди началото на занятията, с цел да изразят негодуванието и тъгата си от загубата на своята съученичка. Случаят провокира отвращение в обществените мрежи.

 Снимка: БТА/АП

Училищните управляващи оповестиха, че 17-годишната Фуад се е самоубила в сряда. Съгласно френската политика за протекция на децата посочено бе единствено първото й име. Задействана е стратегия за оказване на психическа поддръжка за нейните съученици. Те описаха, че в последно време Фуад е решила да разкрие обществено своята женска еднаквост, пристигнала е на учебно заведение с пола и е била извикана на диалог със чиновник на учебното заведение.

 Снимка: БТА/АП

Във видеозапис, което Фуад споделила с другари и онлайн, се чува диалогът й със служителя, който на висок звук й споделя, че нейната транссексуална еднаквост разстройва останалите в учебно заведение, а Фуад плаче.



Съучениците й са смутени и от това, че в известието за гибелта й за Фуад се приказва като за момче, а някои учители отказвали да приказват за Фуад в женски жанр.

 Снимка: БТА/АП

Фуад е от арабски генезис от Северна Африка и е била обект както на полова, по този начин и на расова дискриминация във и отвън учебно заведение, сподели нейна другарка, Анабел, която също бе на днешния митинг. " Ние сме тук, с цел да изпратим обръщение за приемливост, - сподели тя. - И да кажем на Фуад, че сме тук поради нея. "

 Снимка: БТА/АП
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР