Около 100 ракети са изстреляни по енергийната инфраструктура в цялата

...
Около 100 ракети са изстреляни по енергийната инфраструктура в цялата
Коментари Харесай

Русия предприе най-мощната ракетна атака в Украйна

Около 100 ракети са изстреляни по енергийната инфраструктура в цялата страна

Във вторник следобяд Русия отвърна с масиран ракетен удар по цяла Украйна. Става дума за най-мощния удар от началото на войната. 

" Това е отговор на речта на президента Зеленски на Г-20 в Бали ", съобщи ръководителят на неговия офис Андрей Ермак. Преди няколко часа във видеоречта си в Бали Зеленски сложи 10 условия за договаряния с Русия, а съветският външен министър Лавров му отвърна да не поучава Русия. Междувременно Лавров, който остана в изолираност на срещата, напусна Индонезия, написа вестник Сега.

" Руснаците изстреляха около 100 ракети ", заяви представителят на Военновъздушни сили на Украйна. „ Те са повече от 10 октомври, когато бяха изстреляни 84 ракети ", добави представителят. Тогава стартира масираната офанзива по енергийната инфраструктура. 

В Киев са ударени два огромни жилищни блока в Печьоринския квартал. Заместникът на Ермак пусна в Телеграм видео, в което се вижда по какъв начин горят постройките. На място има пожарни и коли за спешна помощ. До момента се оповестява за един умрял. 

Украинската ПВО е неутрализирала 4 ракети. Бомбардировки има и над Миколаевска област. Над цяла Украйна е оповестена въздушна паника. Украинските агнеции оповестяват и за удари над Лвов, Харков, Кривой рог, Житомир. Бомбардировките са главно по електроцентрали, в доста градове няма ток. Местни медии оповестяват, че отчасти и в Молдова е спрял токът. 

" Руските терористи нанесоха следващия плануван удар по енергийната инфраструктура. Ситуацията е сериозна. Най-много провали има в централната и северната част на страната. В столицата обстановката е изключително тежка, вкарват се изключителни графици за спешно изключване на тока. Укренерго е насила да изключва консуматори от мрежата, с цел да не стигне до тежък дисбаланс и повреди ", заяви зам-шефът на офиса на Зеленски. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР