Около 100 работодатели от русенска област се очаква да участват

...
Около 100 работодатели от русенска област се очаква да участват
Коментари Харесай

Работодатели от Русенско ще участват в анкета на Агенцията по заетостта

Около 100 работодатели от русенска област се чака да вземат участие във второто анкетно изследване на Агенцията по заетостта за потребностите им от фрагменти. То ще продължи до 17 септември, а формулярът е оповестен на уеб страницата на Агенцията по заетостта. Русенският бизнес има потребност от квалифицирани служащи в областта на леката индустрия, машиностроенето и строителството. Това стана ясно след първото анкетно изследване.

Русе

В първото анкетно изследване от Русенска област се включиха 156 работодатели. 95 на 100 от тях са показали като най-важно изискване при наемане на личен състав мотивацията за работа и отговорността.
Дарина Михайлова – гл. специалист в Дирекция „ Регионална работа по заетостта ” – Русе: „ Повечето от половината работодатели са декларирали подготвеност да образоват на работното място в изискванията на действителна работна среда под управлението на ментор и това е по този начин, заради дефицита на квалифицирана работна мощ. ”проф. инж. Красимир Ениманев – ръководител на Русенска стопанска камара: „ Най-много се търсят в машиностроене, идващият бранш е шевна индустрия, строителство, туризъм, хранително-вкусова индустрия, селско стопанство – механизираност. ”
Според работодателите, миграцията е главният фактор за неналичието на квалифицирани фрагменти. Хората на наемния труд обаче показват и други аргументи.
Ива Димитрова – безработна: „ Не те удовлетворява това, което получаваш, освен като финанси, само че и като хора, които те ръководят. ”
Във втория стадий на анкетното изследване от Русенска област са поканени да вземат участие 110 работодатели, подбрани по избрани критерии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР