Около 100 пострадали при 68 катастрофи, 2-ма загинали и 6

...
Около 100 пострадали при 68 катастрофи, 2-ма загинали и 6
Коментари Харесай

Почти 100 души пострадаха в катастрофи през почивните дни

Около 100 потърпевши при 68 произшествия, 2-ма починали и 6 души с заплаха за живота. Това е хрониката на автомобилните произшествия през почивните дни. Тя беше разкрита пред медиите основен контрольор Илия Георгиев от " Пътна полиция " по отношение на пътната конюнктура и безвредното пътешестване в последните от празничните дни.
Той прикани всички жители да съблюдават рестриктивните мерки и разпоредбите за придвижване, като разясни, че в по-късните часове денем се чака засилен трафик на входно-изходните артерии на огромните градове и автомагистралите.
Георгиев изрази вяра ситуацията по граничните пунктове да бъде спокойна. Той напомни, че от 14 до 20 часа е годна възбраната за придвижване на товарни коли над 12 тона по автомагистралите и основни пътища.
" В първият от почивните дни имаме двама водачи глобени във връзка с тази възбрана ", означи инспекторът и добави, че има и 10 случаи на нарушаване на възбраната за придвижване в спешната лента.
" Глобата за това нарушаване е лишаване на книжката за период от 3 месеца и налагане на парична глоба от 1000 лева ", посочи ръководителят от Пътна полиция.
Георгиев изясни, че все още ситуацията е спокойна, като чиновниците на реда са ангажирани да наблюдават всичко. " Обръща се внимание на използването на алкохол и опиати, както и на правоспособността на водачите и превишената скорост ", уточни инспекторът.
Той добави, че обобщаване на данните ще бъде направено след привършване на празничните дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР