Около 100 лева ще струва празничната трапеза на наближаващия християнски

...
Около 100 лева ще струва празничната трапеза на наближаващия християнски
Коментари Харесай

Близо 100 лв. ще ни излезе трапезата за Великден

Около 100 лв. ще коства празничната софра на наближаващия християнски празник Великден. Общата стойност на потребителската кошница, която включва главните обичайни артикули за празника, отбелязва лек спад спрямо минали година.
В изявление за „ Фокус “ ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борси Владимир Димитров изясни, че няма фрапантни разлики в цената на българското и вносното агнешко месо, което е измежду наложителните артикули за Великден.
По думите му не се вижда повишаване на цените по отношение на наближаващия празник, с изключение на съмнение в цената на зеленчуците, която по-скоро се дължи на неприятната климатична седмица.
„ При главните хранителни артикули се следи безспорен стабилитет на цените. Захарта и олиото са е в посока надолу, яйцата имат едни вариативни промени сред 23 ст. и 25 ст. съгласно качеството. Относно цените на агнешкото месо има постоянни нива съгласно това дали е цяло агне, агнешки бут или плешка, цените варират сред 13,50лв. и 14,50лв. “, разясни ръководителят на държавната комисия.
Владимир Иванов сподели още, че няма да има недостиг на артикули, в случай че решим да пазарим в последният миг. Той добави, че за разлика от предходната година сега пазарът е по-стабилен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР