Около 100 човека са били задържани в изборния ден в

...
Около 100 човека са били задържани в изборния ден в
Коментари Харесай

В Казахстан арестуваха протестиращи в изборния ден

Около 100 индивида са били арестувани в изборния ден в Казахстан през днешния ден в неделя за неразрешени улични митинги. В страната се организират исторически президентски избори, в които за първи път не взе участие предходният президент Нурсултан Назарбаев, който подаде оставка през март

Арестите са били осъществени в столицата Нур Султан и в най-големия град в страната - Алмати. Задържаните са взели участие в " антиобществени прояви " по апела на неразрешената в страната организация " Демократичен избор на Казахстан " (ДИК), сподели на брифинг в Централната изборна комисия (ЦИК) първият заместник-министър на вътрешните работи Марат Кожаев.

Франс прес заяви за стотици арестувани.

Победата на краткотрайния президента Касим-Жомарт Токаев е на практика обезпечена, откакто получи поддръжката на ръководещата партия и предходния президент, управлявал някогашната централноазиатска руска република от 1991 година.

Освен някогашния външен министър и министър председател Токаев, в изборите вземат участие и шестима опозиционни претенденти, които не са изключително известни в обществото. Кандидатът на ръководещата партия има поддръжката както на държавния уред, по този начин и на звезди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР