Около 100 български командоси работят за чужди частни армии. Нито

...
Около 100 български командоси работят за чужди частни армии. Нито
Коментари Харесай

Има ли български командоси във „Вагнер“

Около 100 български командоси работят за непознати частни армии . Нито един от тях обаче не е в съветската „ Вагнер “.

Това съобщи пред командосът Фердинанд Костадинов, който от години е частен контрактор (охранител) и работи единствено на горещи точки . Наскоро Костадинов се завърна от следващата си задача в Либия, а преди да влезе в частния бизнес, е служил в 68-а бригада Специални сили към армията ни.

„ Нямам информация и не съм чувал наши хора да са се съгласили да служат при Пригожин. Спира ги дребното възнаграждение , неосигуряването, а и не са ценени като обособени хора и експерти “, добави той.

Наемниците във „ Вагнер “ прибирали приблизително по $3400 заплата на месец . Към тях нямало съвсем никакви условия, както е в международния отрасъл. Единственото наложително било да могат да носят оръжие и да стрелят. Според Фердинанд Костадинов, сключвайки контракта с Пригожин, те нямат право на избор и дали да заминат в някоя гореща точка или не . Тръгват, където ги изпратят. 

„ Виждал съм бойци от „ Вагнер “ преди години в Сирия. Не бяха подготвени на високо равнище, само че разполагат с военна тежка техника и въоръжение “, добави командосът.

В момента десетина българи работят като частни охранители в Украйна . „ Те пазят главно посолства и физически лица “, разясниха наши командоси, които са сключили контракти с огромни интернационалните военни компании и сега се намират в зони с военни спорове. По думите им рискът е огромен, само че множеството от момчетата са удовлетворени от заплащането, а и са съпричастни с сътрудниците им от Украйна.

Няма данни все още някой от тях да е влизал в бойни дейности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР