Около 100 агенти на ЦРУ и членове на техните семейства

...
Около 100 агенти на ЦРУ и членове на техните семейства
Коментари Харесай

Около 100 агенти на ЦРУ и техни роднини са засегнати от мистериозния Хавански синдром

Около 100 сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ и членове на техните фамилии са измежду 200-те американски представители, наранени от Хаванския синдром. Това заяви шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс в изявление за Националното публично радио. Става дума за мистериозно болестно положение, което включва мигрени и зашеметяване, засегнало американски представители и техни близки, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Бърнс сподели, че е умножил напъните на Централно разузнавателно управление на САЩ да се откри каква е повода за синдрома. Той удостовери, че е наел почитан чиновник, който преди години оглавяваше издирването на Осама бин Ладен , да управлява в този момент екипа, проверяващ аргументите за синдрома. Тройно повишен е и медицинският личен състав, който взе участие в следствието.

Хаванският синдром, който с изключение на главоболие и зашеметяване, включва и гадене и загуба наизуст, е наименуван по този начин, тъй като за първи път за него оповестиха американски представители в американското посолство в Хавана през 2016 година

Бърнс напомни, че комисия в американската Национална академия на науките, предишния декември е решила като евентуална теорията, че ориентирани енергийни лъчи провокират синдрома .

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ съобщи в този момент, че е доста евентуално синдромът да е преднамерено провокиран и че Русия може би е виновна за това. Москва отхвърля да има нещо общо със случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР