Около 100 000 души излязоха днес по улиците на Лондон,

...
Около 100 000 души излязоха днес по улиците на Лондон,
Коментари Харесай

Около 100 000 души в Лондон протестираха срещу Брекзит

Около 100 000 души излязоха през днешния ден по улиците на Лондон, с цел да стачкуват против излизането на Англия от Европейския съюз, тъкмо две години след шокиращия резултат от референдума за Брекзит.

 © Българска телеграфна агенция / John Stillwell / PA via AP
Протестът бе проведен от акцията " Народен глас ", която се бори за това британците да имат право да одобрят или да отхвърлят с вота си окончателното съглашение за Брекзит, което ще бъде контрактувано сред Лондон и Брюксел. В него участваха проевропейски политици от целия политически набор, в това число от главната опозиционна Лейбъристка партия, " Либерални демократи " и някои бунтари от Консервативната партия на премиера Тереза Мей.

" Народен глас " прикани последователите си " да подсигуряваме, че ние, хората, които ще бъдем наранени за генерации напред от водените от държавното управление договаряния за Брекзит, ще имаме " последната дума по договорката за Брекзит. Но външният министър Борис Джонсън, който е твърдолинеен деятел за овакантяване на Европейски Съюз, отговори на борещия се за оставане лагер в публикация за таблоида " Сън ", че английският народ " не желае непълен Брекзит ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР