Около 10% са автобусите в Пловдив, в които устройствата за

...
Около 10% са автобусите в Пловдив, в които устройствата за
Коментари Харесай

В 10 % от градските автобуси в Пловдив, устройствата за билети не работят

Около 10% са рейсовете в Пловдив, в които устройствата за продажба на билети не работят. При обходени през вчерашния ден 54 рейса, 16 трайно не работят, съобщи БНР.

Останалите работят, само че жителите не знаят по какъв начин да работят с тези машини.

Това заяви Пламен Вълков, шеф на Общинското дружество „ Организация и надзор на трансторта “ в Пловдив.

Безкондукторно таксуване в градския превоз на Пловдив

По думите му, системата за безкондукторно таксуване в града е устойчива. Вълков посочи, че от 254 градски рейса, 28 не са оборудвани с устройства за продажба на билети.

Въпреки това, от общината регистрират пик в продажбите на билети – единствено през вчерашния ден продажбите са към 5 000 лв. от всички рейсове и всички вендинг машини. Това е ненадейно, коменткира Пламен Вълков. Той уточни, че е в непрекъсната връзка с ръководителите на транспортните компании.

Вълков назова погрешно изказванието, че водачите и кондукторите не знаят, че ще се вкарва система за безкондукторно таксуване.

Що се отнася до претенциите на превозвачите, шефът на общинското транспортно дружество изясни, че решение ще се вземе в по – необятен кръг от представители на превозвачите и кмета Здравко Димитров. Най – евентуално ще се стигне до консеснус, предвижда Пламен Вълков. Тестовете на системата за безкондукторно таксуване ще продължат една седмица.

Нека да обобщим данните и тогава ще забележим какво ще се прави, сподели Вълков. На въпрос за смисъла да се тества остаряла техника той призна, че "решението за унищожаване на тези апаратчета е взето още преди 5 – 6 месеца " след наблюдения в други градове.

Това е морално остаряло, желае доста средства за поддържане, сподели Пламен Вълков и напомни, че тази система е трябвало да работи още от 2015-2016 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР