Около 10% от новородените у нас са недоносени. Тендецнията се

...
Около 10% от новородените у нас са недоносени. Тендецнията се
Коментари Харесай

Едно на всек 10 новородени българчета - недоносено


Около 10% от новородените у нас са недоносени. Тендецнията се резервира, макар спада на раждаемостта през последните години, отбелязва Българска национална телевизия.

Матея е второто дете в фамилията на Катерина. Заради бактериална зараза се ражда при започване на шестия месец, тежи едвам 460 грама. Момиченцето прекарва пет месеца в неонатологията на " Майчин дом ". След извоюваната борба за живот битката и продължава - този път за детство без увреждания.

За да се предотвратят тежки увреждания недоносените деца се наблюдават от доста експерти ежемесечно до края на първата година.

В " Майчин дом " се борят за живота на преджевременно родените от цяла България. Вики и Ели прекарват първите 2 месеца от живота си в неонатологията. Заченати са ин витро и се появяват на бял свят при започване на седмия месец.

Тютюнопушенето, стресът и късната възраст на зачеване са измежду главните фактори за прибързано раждане.През 2017-та година националната статистка регистрира растеж на децата родени от дами над 40 години.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР