Около 10 млн. лв. ще започнат да се изплащат още

...
Около 10 млн. лв. ще започнат да се изплащат още
Коментари Харесай

10 млн. лв. допълнително и за полицаите от карантинните КПП

Около 10 млн. лева ще стартират да се изплащат още във вторник като спомагателни хонорари на 15 200 служители на реда, които работят на контролно-пропускателните пунктове на входовете и изходите на столицата и регионалните градове за управление на пътуващите в изискванията на изключителното състояние поради ковид. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов, който изненадващо се включи в брифинга на финансовия министър Владислав Горанов и даде уточнения за ограниченията на държавното управление в борбата против разпространяването на болестта.

До края на изключителното състояние, което към този момент е до 13 май, служителите на реда на КПП-тата и изобщо ангажираните на първа линия ще получават по 650 лева месечно.

Това е втората група от ангажирани в борбата с ковид, които ще получат спомагателни средства, откакто на лекарите, медицинските сестри и санитарите от лечебните заведения със случаи на инфектирани и ангажирани директно в грижите за тях започнаха да получават по 1000 лева обезщетения на месец

Борисов даде да се разбере, че към този момент не се планува по-голямо разхлабване на марките отвън оповестеното отваряне на зеленчуковите пазари, отпадането на часовите шпации за влизане и излизане от София и възобновяването на имунизациите за децата, консултациите и плановите интервенции.

" По никакъв метод светът досега не се е справил с ковид. Знам, че народът желае да откри добър лекар, който да му каже, че от 1 май или от 15 май всичко ще е постарому. Но аз не мога да предпиша такава рецепта. Нека мине рецесията и може да си намерите подобен лекар, такива ръководещи. На нас задачата ни е да устискаме. Нищо все още не ни кара да бъдем оптимисти ", разяснява Борисов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР