Около 10 млн. гости и участници се очакват на събитията,

...
Около 10 млн. гости и участници се очакват на събитията,
Коментари Харесай

Макрон - единственият западен лидер на военния парад за Деня на победата в Москва

Около 10 млн. посетители и участници се чакат на събитията, които ще се проведат на 9 май в столицата на Русия. Центърът на тържествата ще бъде Червеният площад в Москва, където ще се организира военният церемониал във връзка 75-годишнината от успеха над нацистка Германия .

По думите на съветския боен министър Сергей Шойгу парадът ще продължи час и половина и щял да бъде по-мащабен от предходните . За първи щели да бъдат употребявани най-новите модели противоракетни системи и военни системи за противовъздушна защита, крайбрежни ракетни системи, коли за отдалечено миниране, танкове и бойни машини на пехотата.

Основните посетители ще бъдат ветерани от Втората международна война от всички съставни републики на Руската федерация. На парада са поканени и най-високопоставените хора в Русия и задгранични делегации.

Ето и лист, оповестен от ТАСС, на тези задгранични високопоставени политици, държавни глави и държавни ръководители, които са удостоверили, че възнамеряват да участват на празничните мероприятия в Москва (по азбучен ред на държавите):
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш Президентът на Азербайджан Илхам Алиев Премиерът на Армения Никол Пашинян Президентът на България Румен Радев Президентът на Виетнам Нгуен Фу Чонг Премиерът на Индия Нарендра Моди Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев Президентът на Кипър Никос Анастасиадис Президентът на Киргизстан Соронбей Жебенков Президентът на Китай Си Цзинпин Президентът на Куба Мигел Диас-Канел Великият херцог на Люксембург Анри Президентът на Молдова Игор Додон Президентът на Монголия Халтмагийн Батулга Президентът на Палестина Махмуд Абас Президентът на Сърбия Александър Вучич Президентът на Таджикистан Емомали Рахмон Президентът на Франция Еманюел Макрон Президентът на Чехия Милош Земан Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР