Около 10 минути след публикуването държавните агенции отмениха новината си.

...
Около 10 минути след публикуването държавните агенции отмениха новината си.
Коментари Харесай

Смут след съобщение за „прегрупиране“ на руските войски по левия бряг на Днепър

Около 10 минути след публикуването държавните организации анулираха новината си. В изказване на ТАСС се споделя, че известието за " прегрупиране " е било оповестено " неправилно ".

Руското министерство на защитата назова известията за " прегрупиране " " провокация ". " Изпращането на подправено известие за " прегрупиране " на войските в Днепърския район сякаш от името на пресцентъра на съветското министерство на защитата е провокация ", обявиха от министерството на защитата пред РБК. Каналът в Telegram " Осторожно новости " твърди, че съгласно източник на РИА Новости организацията е получила информация за напредването на войските от подправен акаунт на съветското министерство на защитата, който " евентуално се ръководи от територията на Украйна ". Други източници не удостоверяват това.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков пренасочи всички въпроси към съветските военни. " Това към момента е прерогатив на експертите, експертите, т.е. на нашите военни ", сподели представителят на Кремъл.

Украинската войска назова известията за " прегрупиране " " осведомителна интервенция против Украйна ". От своя страна Националният център за опозиция (създаден от Силите за специфични интервенции на ВСУ) съобщи, че съгласно локалните поданици не са регистрирани съответни придвижвания на съветски войски.

До есента на 2023 година украинската войска е основала няколко плацдарма на левия бряг на река Днепър в Херсонска област, която се управлява от съветските войски, напомня уеб сайтът " Медуза ". В началото на ноември подразделения на ВСУ са се укрепили в по-голямата част от село Кринки и околните гори, подкрепяна от артилерия и безпилотни самолети от десния бряг на Днепър. Анализатори на OSINT, както и съветски източници, са забелязали украински бронирани машини покрай Кринки. На 11 ноември източници от съветската войска оповестиха на Би Би Си, че украинските въоръжени сили са завладяли Кринки и са трансферирали там тежка техника.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР