Около 10 милиона от личните средства на британската кралица са

...
Около 10 милиона от личните средства на британската кралица са
Коментари Харесай

Парадайз пейпърс: 10 милиона на британската кралица са инвестирани в офшорни зони

Около 10 милиона от персоналните средства на английската кралица са били вложени в офшорни зони от Херцогството на Ланкастър, което се разпорежда със средствата на Елизабет Втора, демонстрира изтекла информация от по този начин наречените " Парадайз пейпърс " - документи, които са част от журналистическо следствие на към 120 политици от разнообразни страни.

Херцогството на Ланкастър е вложило сумата във фондове на Каймановите острови и Бермуда, като част от парите са били в дружество за търговия на дребно, упреквано в употреба на небогати и уязвими хора. Главният финансист на херцогството съобщи в коментар на изнесените данни, че тяхната капиталова тактика се основава на препоръките и рекомендациите на техните консултанти. Част от вложенията са в презморски фондове, като всички вложения са изцяло финансово тествани и законни, добави той.

Но, макар че кралицата заплаща налози върху всеки доход от херцогството на Ланкастър, то всички средства на херцогството, които са регистрирани в места считани за " данъчен парадайс ", е допустимо и да не се таксуват. Макар и да не се споделя, че вложенията са противозаконни, евентуално ще последва напън върху кралското семейство за по-голяма бистрота във финансовите му каузи.

Близо 14 милиона документи в следствието са събрани и оценени от огромна международна мрежа от медийни организации, включващи Международния консорциум за проверяваща публицистика, вестниците " Зюддойче цайтунг " и " Гардиън " и Би Би Си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР