Около 10 хиляди са украинските военни, загинали от началото на

...
Около 10 хиляди са украинските военни, загинали от началото на
Коментари Харесай

Украйна: Загубихме 10 000 войници, но руските загуби са в пъти повече

Около 10 хиляди са украинските военни, починали от началото на съветската инвазия, заяви президентският консултант Алексей Арестович, представен от организация УНИАН, като акцентира, че съветските загуби са в пъти по-големи.

Президентът Володимир Зеленски упрекна Москва, че желае да унищожи всички градове в Донбас.

Продължават уличните боеве в основния Северодонецк. Проруските сепаратисти оповестиха, че са обкръжили украинска група в завода " Азот ", само че пътят на запад през град Бахмут е твърдо под украински надзор и заплаха от обграждане на повече бранители няма, увери в Телеграм шефът на Луганска област.

В азовското пристанище Мариупол са зародили огнища на дизентерия и холера, настояват украинските управляващи. Градът попадна под контрола на Русия и сепаратистите предишния месец след 80-дневни сражения, които доведоха до гибелта на доста цивилни.

Руската страна упреква украинските военни, че са обстрелвали Горловка и Донецк - градове в Източна Украйна, които са под контрола на сепаратистите.

Русия желае да изравни със земята всеки един град в Донбас, съобщи в нормалното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

" Всеки ден дублирам тези градове – Северодонецк, Лисичанск, Бахмут, Славянск и други. Русия желае да разбие всеки един град в Донбас и това не е пресилване. Навярно това е най-бързият образец за деградация на една страна, път, който съветската страна измина за 107 дни. "

Преди това в диалог със студенти и преподаватели в английски университети Зеленски сподели, че в областта на сигурността се е появил нов троен политически съюз сред Киев, Лондон и Варшава.

Той разяснява и смъртната присъда на двама британци и мароканец, воювали на страната на Украйна, която беше издадена от съд в град Донецк. Според него тя е сигнал за всички политически водачи и страни, които не желаят да разрушат връзките си с Русия, като им демонстрира по какъв начин работи Москва.

Според украинското министерство на защитата крайната цел на съветските офанзиви остава " заличаване на украинската държавност " и определяне на марионетно държавно управление в Киев.

Складове със зърно в украинското черноморско пристанище Николаев са били разрушени при съветски ракетен обстрел, заяви още украинската страна.

От Организацията за издръжка и земеделие към Организация на обединените нации предизвестиха, че сред 11 и 19 милиона повече хора са застрашени с продължителен апетит тази година поради понижения експорт на пшеница и други храни от Украйна и Русия.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР