Около 10 души се събраха на протест пред сградата на

...
Около 10 души се събраха на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Акцията в президентството е опит за превземане на властови територии

Около 10 души се събраха на митинг пред постройката на президентската институция. Демонстрантите обявиха, че не пазят самия държавен глава , а са срещу нахлуването на прокуратурата в държавните институции.

Адвокат Николай Хаджигенов разяснява, че свободата ни е съвсем мъртва, тъй като сме разрешили да ни я вземат. Просто това е следващият мотив, който ни прекипя и за това сме тук, сподели Хаджигенов, съгласно който прокуратурата е дясната ръка на властта.

Той акцентира, че стачкуващите не пазят президента, тъй като президентът не защитил жителите като подписал указа за назначение на Иван Гешев за основен прокурор. Ние браним нас си, майната й на свободата на президента, както се изрази юристът. По думите му Румен Радев не става за президент и това е следващият човек, на който ние плащаме заплата.
 Прокурори влязоха в президентството Обновена
Прокурори влязоха в президентството

От Габрово Гешев сподели, че не бил осведомен с детайлности по акцията

" На властта споделяме майната ви и е време да си отидете всички вие и да създадем свободата и страната си както би трябвало - демократична и вярно ", сподели юрист Хаджигенов.

Иначе алтернативата щяла да бъде основана през днешния ден на площада . " Протестът е неопределен и би трябвало да продължим, до момента в който победим, другояче се разделяме на господари и плебеи ", приключи юристът.

От своя страна Армен Бабикян уточни, че дейностите, които се подхващат през днешния ден към президента на републиката били ясно обосновани от неговото вчерашно изявление. Той дефинира акцията на прокуратурата за навлизане в президентството като опит за завладяване на властови територии, които не се поставят на прокуратурата.

Имало място, на което хората да бъдат викани и по внимателен метод да бъдат проверявани, а не се да прави панаир пред цялата нация, разяснява още Бабикян за News.bg.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР