Около 10-15 метра от жълтите павета откъм Софийския университет в

...
Около 10-15 метра от жълтите павета откъм Софийския университет в
Коментари Харесай

Столична община: Надяваме се, че реденото на жълтите павета този път ще е по-качествено

Около 10-15 метра от жълтите павета откъм Софийския университет в София към този момент са пренаредени, заяви бТВ. Основата би трябвало да е по-здрава, ще се сложат и нови профили под паветата, с цел да бъдат те по-здрави. Работната група, която повече от половин година работи по въпроса е решила профилите да се поставят през несъмнено разстояние, а освен, където няма бордюри.

Технологията не се отклонявала доста от достоверната и всичко е в съгласие със съответните институции, настояват от общината.

„ Надяваме се, че реденото е по-качествено. Проверките не се вършат единствено за ден, ние сме непрекъснато на обекта, както и надзорната компания с която имаме контракт. Има и надзор от изпълнителя към майстори и бригадири, надяваме се, че е повишен “, съобщи зам.-кметът на София Ангел Джоров за следващата замяна на настилката в центъра на столицата.

На тестовия сектор е употребена специфична емулсия, която да заздрави основата, само че полагането й не било позволено, тъй като се отклонява от достоверната технология.

Опитваме се да сме подготвени за 15 септември, само че преди всичко е да се положат паветата качествено, на второ е периода, добави Джоров. Идеята е ремонтът на сектора да завърши със усилването на трафика през есента, същото важи и за цялостното довеждане докрай на реновирането в центъра. Пренареждането ще се заплати, когато всичко е готово. Ако го вършат два пъти, ще е за сметка на изпълнителя.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР