Около 10 000 работни места в Daimler ще бъдат закрити.

...
Около 10 000 работни места в Daimler ще бъдат закрити.
Коментари Харесай

Mercedes съкращава 10 хил. работни места

Около 10 000 работни места в Daimler ще бъдат закрити. До 2021 година Mercedes би трябвало да свие разноските си с 6 милиарда евро и още 2 милиарда евро да бъдат спестени от дивизията на компанията, която създава камиони.

От Daimler отхвърлят коментар по тематиката пред " Ройтерс " за точната сума на разноските, които би трябвало да бъдат съкратени.

По-рано от компанията оповестиха, че не възнамеряват съкращения на работни места най-малко до края на 2020 година, само че намаляването на разноските и на чиновниците е съществена част от проекта на новия изпълнителен шеф на Daimler Ола Калениус, която се чака да поеме поста идващия месец, оповестява немското издание Manager, представено от " AutoMedia ".

Оперативната облага на Daimler през последното тримесечие на 2018 година спадна с 22% поради спад на продажбите, комерсиалната война сред Съединени американски щати и Kитай и навлизането на електрическите автомобили. Не на последно място е и казусът с колите на Mercedes, който принуди компанията да изтегли 30 000 автомобиа за ремонт за нейна сметка.

В края на другата седмица Daimler ще разгласи приходите си за първите три месеца на тази година, като се чака, че ще има спад от порядъка на 500 милиона евро./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР