Около 10 000 деца все още се сражават заедно с

...
Около 10 000 деца все още се сражават заедно с
Коментари Харесай

Правителството на ЦАР: 10 000 деца все още се сражават в редиците на въоръжените групировки

Около 10 000 деца към момента се борят дружно с въоръжените групировки в Централноафриканската република (ЦАР), повече от десетилетие след експлоадирането на гражданската война в страната, съобщи АП, като се базира на изказване на представител на държавното управление, заяви Българска телеграфна агенция.

Министърът по въпросите на дамите, фамилията и отбрана на децата Марта Кирима съобщи, че деца в ЦАР към момента са вербуват за бойци, шпиони, куриери, готвачи и даже се употребяват за полово иго.

" Въпреки че до момента към 15 000 деца са съумели да избягат от бунтовническите сили, доста от тях са травмирани и мъчно се връщат към естествен живот ", добави Кирима.

Богатата на потребни изкопаеми, само че бедна страна е разкъсвана вследствие на спор от 2013 година насам, когато най-вече мюсюлманската бунтовническа формация " Селека " завзе властта в ЦАР и принуди тогавашния президент Франсоа Бозизе да напусне поста си. Преобладаващо християнски милиции се опълчиха на ислямистите, нападайки и мирни жители.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР