Около 10:00 ч. днес се очаква да бъдат обявени официалните

...
Около 10:00 ч. днес се очаква да бъдат обявени официалните
Коментари Харесай

Самата ЕК се отказа от пакет Мобилност, посочи български евродепутат

Около 10:00 ч. през днешния ден се чака да бъдат оповестени формалните резултати от снощното късно гласоподаване на пакета " Мобилност " в Европарламента. Очакванията са, че текстовете ще бъдат признати, макар съпротивата на 9 страни, сред които и България.
Вече три години продължава разделянето на Европа на Източна и Западна, поради горещата тематика за превозвачите.
. За септември е очакван самостоятелен отчет за бъдещите екологични последици от връщането на празни камиони.
Възможни са и дейности пред съда на Европейски Съюз . На ход са държавните управления на страните - съперници на пакета, измежду тях и България. Литва и Полша към този момент обявиха, че са подготвени да работят.
„ Това е пето или шесто гласоподаване на пакет " Мобилност ", тъй че не чакам чудеса. Честно казано, приготвяме се за идващите крачки отвън Европейския парламент – дали в съда, дали Комисията.
Там са ориентирани моите очаквания, тъй като самата Европейска комисия се отхвърли от пакет " Мобилност ", тъй като макар че го предложи преди 3 години, съобщи, че не това е имала поради първоначално . Тя не е желала да връща камиони, тя не е желала да връща водачи “, съобщи евродепутатът Андрей Новаков в „ Тази заран “ по bTV.
Според Новаков и това е един от неговите положителни странични резултати.
Евродепутатът Петър Витанов обаче счита, че не сме били задоволително гъвкави, с цел да успеем да се договорим за нашите ползи.
Новаков означи, че в началото от сектора на българските превозвачи са желали изцяло отменяне на пакет " Мобилност ", само че откакто са разбрали, че това не може да стане, са се концентрирали единствено върху разпоредбите за връщане на камионите и водачите, което е дало опция на нашите представители да лавират и да договарят.
Двамата евродепутати са безапелационни, че в този тип пакет " Мобилност " е мъчно използван и съгласно Новаков " живота ще направи по този начин, че да отпаднат тези ограничения “.
Петър Витанов също счита, че пакет " Мобилност " може да бъде анулиран от съда, тъй като като се изключи че е неупотребим в този тип, той е и дискриминационен, което опонира на европейските правила в основата на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР