Около 1 млрд. лв. ще са необходими, за да се

...
Около 1 млрд. лв. ще са необходими, за да се
Коментари Харесай

1 млрд. лв. ще са нужни, за да има цяла София канализация

Около 1 милиарда лева ще са нужни, с цел да се построи цялостна канализация на София и това няма по какъв начин да се случи в границите на година или две. Това разяснява шефът „ Експлоатация и поддръжка” в „ Софийска вода” Васил Тренев пред публицисти през днешния ден.

Към момента столицата има над 4000 км водопроводна мрежа и 1700 км канализация. В същото време ВиК вложенията през тази година са 50 млн. лева, от които – 14 млн. лева за канализация.

Станев уточни, че Столична община кандидатства за вложения по Оперативна програма „ Околна среда “, като упованията са към 400 млн. лева да бъдат вложени във ВиК инфраструктурата, главно в канализация. Той посочи, че местата, в които няма канализация, са отвън компактния град – зоните „ Бояна “, „ Симеоново “, „ Драгалевци “, обитаемоте места отвън София (селата в крайградските райони), оповестява Фокус.

Експертът означи, че кв. „ Манастирски ливади “ има канализация, само че тя не е довършена: „ Там има няколко съществени колектора, върху които сега разсъждаваме. Те би трябвало да се изградят, с цел да могат всички нови постройки да бъдат надеждно свързани към мрежата и да няма там проблеми “.

„ Софийска вода” работи с общината за при новите градоустройствени процедури да се плануват по-големи диаметри за колектори.

Изпълнителният шеф на сдружението Васил Тренев акцентира, че софиянци пият най-качествената вода в България, която, от своя страна, е на шесто място в Европа по този индикатор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР