Около 1 млрд. лв се очаква да постъпят в бюджета,

...
Около 1 млрд. лв се очаква да постъпят в бюджета,
Коментари Харесай

Със средства от толсистемата ще се плащат ремонти на пътищата

Около 1 милиарда лева се чака да постъпят в бюджета, откакто толсистемата проработи следващата година. Сега се разисква по какъв начин да бъдат категоризирани тежкотоварните коли и цените. Това заяви районния министър Николай Нанков във Варна.

Договорът по толсистемата се извършва към този момент втори месец като са основани и два центъра, от които ще се ръководи трафикът.
Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството: Започваме доставката на 500 броя стационарни устройства за предплащане на маршрута и издаване на билети карти, за закупуване на електронни винетки, доставка на 100-те кантара, които ще мерят тежкотоварния трафик.
Готово е разрешителното за строителство на сектора от автомагистрала „ Хемус " от Ябланица до разклона за Тетевен. Според министър Нанков, до два месеца ще има позволение и за построяването на сектора от Белокопитово до Буховци.
Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството: Така че тази година 25 километра действително ще се строят.
Предстои и нов ремонт на Аспаруховия мост в средата на месец април.
Николай Нанков, министър на районното развиване и благоустройството: Без да сътворяваме в действителност предпоставки за по-големи тапи, ще работим главно във вечерните часове, ще създадем краткотрайна организация, т.е няма да затваряме моста, което е едно от сериозните опасения на всички живущи и пътуващи по него.
Ремонт ще бъде изработен и на 45 километра от пътищата във Варненска и Добричка област, които поемат главния трафик през летния туристически сезон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР