Около 1 млн. шофьори карат без полица в Русия Депутат

...
Около 1 млн. шофьори карат без полица в Русия Депутат
Коментари Харесай

В Русия искат шесторно увеличение на глобата за липса на Гражданска отговорност

Около 1 млн. водачи карат без лавица в Русия

Депутат от съветската Дума изиска шесторно нарастване на санкцията за липса на наложителната автомобилна застраховка " Гражданска отговорност ". Сергей Вострецов от фракцията " Единна Русия " е създал законопроект, който предлага санкцията да се усили от 800 (ок. 24 лева.) на 5000 рубли (ок. 142 лева.) По думите на народния представител, все още е планувана законова опция за възнаграждение на санкцията в половин размер – в случай че бъде платена в период до 20 дни от сформиране на наказателното разпореждане. Така на процедура водачите, които ръководят без застраховка, заплащат единствено 400 рубли санкция (около 11,40 лева.). Сумата на санкцията е толкоз пренебрежимо малко, че водачите избират да карат без застраховка, до момента в който полицията не ги хване и не бъдат принудени с изключение на нея да си платят и полицата. По данни на съветското финансово министерство, през първото полугодие на 2017 година междинната награда по " Гражданска отговорност " е била 5 800 рубли (ок. 165 лева.).
При ПТП и липса на застраховка от страна на отговорния лидер, пострадалият водач може да си получи парите единствено посредством съд, заплащайки самостоятелна експертиза и услугите на юрист.
От Руския съюз на автомобилните застрахователи оповестиха, че към 1 млн. водачи карат без лавица. Оттам поддържат настояването за нарастване на санкцията.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР