Около 1 милион каталунци се събраха в Барселона, за да

...
Около 1 милион каталунци се събраха в Барселона, за да
Коментари Харесай

1 млн. каталунци поискаха независимост в Барселона

Около 1 милион каталунци се събраха в Барселона, с цел да покажат поддръжката си за самостоятелна Каталуния близо година след несполучливия опит за обособяване от Испания, осведоми Агенция Франс Прес.

Облечени с тениски в коралово алено и развявайки флага на Каталуния, морето от протестиращи се събра на протест на " националния ден " на Каталуния, на който се отбелязва рухването на Барселона в ръцете на лоялни на испанския крал Филип V войски през 1714 година

От 2012 година годишното събитие, наричано " Диада ", се отбелязва с всеобща проява с апел за разединение на Каталуния от Испания.

 Снимка 377743
Източник:

Но тази година събитието е изключително значимо , защото изпитва силата след референдума на 1 октомври 2017 година и едностранното решение на каталунския парламент да разгласи самостоятелност на 27 октомври, които на процедура не се реализираха.

 Каталунците на всеобщ митинг за самостоятелност
Каталунците на всеобщ митинг за самостоятелност

След апелите на водача Ким Тора

Демонстранти се качваха един върху други, с цел да образуват кула от хора , което е каталунска традиция, до момента в който други носиха жълти и черни лозунги " Освободете каталунските политически пандизчии ".

Градската полиция написа в " Туитър ", че към 1 милион души са взели присъединяване в демонстрацията - сходен брой и на митинга през предходната година.

 Снимка 377742
Източник:

Организаторите оповестиха, че са продали над 200 000 тениски с коралово алено.

В началото стачкуващите събориха алегорична стена, декорирана със сепаратистки знаци - метафора за силата на народа да преодолее трудностите и да реализира самостоятелност.

 Снимка 377741
Източник:

Каталунският водач Ким Тора съобщи, че мероприятието бележи начало на " всеобща готовност ".

Протести са планувани за 11 септември и 1 октомври.

 Снимка 377740
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР