Около 1 милион души протестират по улиците на Лондон с

...
Около 1 милион души протестират по улиците на Лондон с
Коментари Харесай

1 милион на протест в Лондон иска нов референдум за Брекзит

Около 1 милион души стачкуват по улиците на Лондон с искане за осъществяване на нов референдум, който да реши дали страната им да остане в Европейски Съюз, или не, предава " Гардиън ", като добавя, че все още над 4 милиона души са се подписали в интернет петиция с искане за оставане в съюза.

Никола Стърджън, първият министър на Шотландия, прикани за удължение на процеса по овакантяване на Европейски Съюз, с цел да се организира нов референдум:
 Туск за Брекзит: Готови сме за най-лошото, само че се надяваме на най-хубавото  АФИС: Всички губят от Брекзит, считат 43% от българите
" Това е моментът, в който имаме оптимален късмет - би трябвало да избегнем злополуката на излизане без договорка и на приемане на неприятната договорка на премиерката. Решението на Европейски Съюз да ни даде отсрочкадо 12 април дава опция на тези от нас, които желаят да се опълчват на Брекзит, да го създадат. "

" Министър-председателката и нейното държавно управление потвърдиха, че са изцяло неспособни да изпълнят решението от 2016 година, което значи, че е време контролът да се върне назад в ръцете на хората ", добавя тя.

Кметът на Лондон, Садик Кан, също упрекна Тереза Мей, че се е провалила с Брекзит поради своя " безреден и комплициран метод " и страната би трябвало да гласоподава още веднъж.

По улиците има хора от всевъзможни възрасти, политически убеждения и даже такива, които са дали своят вот " за " излизане на Англия от Европейски Съюз. Лидерът на опозицията, Джеръми Корбин, обаче е подложен на критика, че вместо да участва, е избрал да приказва на предизборна акция в провинцията.

 Протестът от птичи взор. Снимка: Ройтерс.

" Брекзит е пагубен за нашата страна. Не съм бил на митинг от 1962 година, когато си потеглих от армията, само че почувствах, че би трябвало да съм тук през днешния ден. Това е фантастично, толкоз доста хора сме. Според мен, би трябвало да се опитаме да поговорим и решим общите си проблеми дружно, вмето да сме в съпротива. Светът е рисково място и напускането на Европа единствено ще го фрагментира повече, което ще докара до себе си ужасни политически последици. Надявам се - въпреки и да се колебая - че Тереза Мей ще се вслуша в този апел против нейната тактика. Толкова доста се случи откогато гласувахме и толкоз доста хора към този момент знаят защо става въпрос в действителност. Производството ни на коли колабира, банките се разбягаха на всички места и всеки с малко пари напуща Англия. Трябва да спрем това или последствията за нашите страна, деца и бъдеще ще са пагубни ", разяснява Дейвид Фрост, 80-годишен някогашен боен служител на реда, който е на митинга.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР