Околната среда и замърсяването често са причина структурата на кожата

...
Околната среда и замърсяването често са причина структурата на кожата
Коментари Харесай

Супер диета срещу бръчки, само след дни ще изглеждате като 20 годишни!

Околната среда и замърсяването постоянно са причина структурата на кожата ни да се наруши и да ни накара да изглеждаме по-стари, в сравнение с, почтено казано, сме. Но за какво да прибягваме към хирургия и химически пилинг, когато храната съдържа субстанции, които имат мощно влияние върху колагеновите и еластиновите фибри на най-големия (и видим) орган на човешкото тяло - кожата, написа Obekti.bg.
Какво образува бръчките?

Прекаленото излагане на слънчева светлина, цигарения пушек, гените, наситените мазнини и рафинираните въглехидрати - това са нормалните обвинени за омразните гънчици върху лицето и тялото. Те разяждат колагена и еластина - фибрите, които поддържат кожата стегната, гъвкава и гладка.

Международен екип от кожни лекари подложи на разбор кожата и метода на хранене на 453 жители на Австралия, Гърция и Швеция. Въз основа на резултатите учените заключиха, че макар че здравословната диета не може да изличи вредата, нанесена от години пушене и излагане на слънце без съответна отбрана, тя несъмнено оказва помощ за предотвратяването на вредите. Ето какво би трябвало да ядем и какво - да заобикаляме, с цел да се радваме на гладки и румени бузки.

Хапвайте повечко

Зехтин

Риба

Обезмаслено мляко

Вода и чай

Плодове и зеленчуци (най-добре от градината)

Яйца

Ядки и масла от тях като фъстъченото

Бобови култури

Не прекалявайте с...

Маслото

Червеното месо

Тортите и тестените произведения

Безалкохолните питиета

Пълномасленото мляко

Маргарина

Картофите

И това е забавно: Грижи за лицето след 50-те - 7 потребни съвета - четете още потребни вести на zdrave.to

Четири секрети против остаряване

1. Яжте повече плодове и зеленчуци

Няма метод да не сте чували към този момент този всемогъщ съвет. Не е ненужно отново да го повторим. Британски учени разгледаха под лупа диетите и бръчките на 4025 дами на междинна възраст и откриха, че храните, богати на витамин С понижават риска от прорезни бръчки с 36%. Този витамин-антиоксидант пази кожата от свободните радикали - тези нестабилни молекули, които повреждат колагена. Една чаша къпини или свеж портокалов сок дневно са ви изцяло задоволителни, с цел да си набавите еликсира на младостта. Други изследвания демонстрират и че колкото по-разнообразно на плодове и зеленчуци меню ядете, толкоз по-големи са възможностите да запазите кожата си гладка. Не забравяйте правилото " 5 дневно " - пет порции разнообразни зеленини - една ябълка, една шепа броколи, един домат, една чаша сок, една купичка зеленчукова чорба.

2. В ресторанта поръчвайте сьомга

Това ще зареди организма ви с вълшебните омега-3 мастни киселини, които понижават риска от груба и застаряваща кожа с 25%. Орехите, рибеното масло и лененото семе също са прелестни източници на омега-3.

3. Пийнете чаша какао без захар

Антиоксидантите епикатехин и катехин, които се съдържат в какаото, пазят кожата от нездравословното въздействие на слънцето и ускоряват кръвообращението към кожните кафези.

4. Не ви ли омръзна белият самун и захарта?

Всеки 50 грама въглехидрати допълнително от целесъобразната дневна доза (която е друга за другите полове и възрасти) усилва риска от бръчки с 28%. Това са две чаши кола. Причината е в молекулите, формирани от избрани белтъчини и захари, които нападат безмилостно колагена и еластина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР