"Околчица" /Моравица/ победи "Скала 2015" /Оселна/ с 2:1 в комшийското

...
"Околчица" /Моравица/ победи "Скала 2015" /Оселна/ с 2:1 в комшийското
Коментари Харесай

Околчица /Моравица/ излъга Скала /Оселна/ с гол в продължението

"Околчица " /Моравица/ победи "Скала 2015 " /Оселна/ с 2:1 в комшийското дерби от 11-ия кръг на шампионата във Врачанската А регионална група. Интригата към дуела, който се игра на изкуствения терен на градския стадион в Мездра, се подхранваше от обстоятелството, че разликата сред двата тима в класирането преди този кръг беше единствено една точка. След този триумф, седми от началото на сезона, моравчани се изравниха по точки - 22, с втория ОФК "Локомотив " /Мездра/, който на следващия ден гостува на абсолютния новобранец "Балкански " /Михайлово/. Тимът от Искърското дефиле резервира шестата си позиция с 18 пункта.
В нервозен мач, белязан от остри единоборства, двата тима си поделиха по едно полувреме. През първото гостите бяха по-активни на терена и закономерно поведоха в резултата. Тече ше 10-ата минута на дуела, когато напористото дясно крило на„ оранжевите " Владимир Стоянов се възползва от неразчетените дейности в защитата на домакините и- не без помощта на персоналния си надзирател - се разписа за 0:1. 20-тина минути по-късно тимът от Искърското дефиле можеше да стигне до втори гол - тогава молдовецът Ефим Вълков (с най-висока оценка в отбора на гостите) откри непокрит в пеналта Николай Гришев, който обаче пропусна да повиши. Единственото по-чисто състояние за моравчани пристигна малко по-сетне, когато Иван Иванов проби на скорост по лявото крило, само че ударът му мина на сантиметри около вратата.
След почивката гостите се прибраха в личната половина,разчитайки най-вече на контраатаки, и закономерно бяха осъдени. В 72-ата минута опитният Георги Янев навърза двама бранители на оселчани и с кинжален изстрел по земята възвърне равенството-1:1. Три минути преди края на срещата Кристиан Кътов пропусна да изведе "лалетата " още веднъж напред, когато след центриране от статично състояние стреля неопределено с глава в навън.
В даденото от основния рефер Ивайло Данчев 3-минутно добавено време на мача домакините стигнаха до цялостен обраг Победния гол осъществя още веднъж Георги Янев с прецизен удар от границата на пеналта в горния ляв ъгъл на вратаря Лидиян Тодоров за крайното 2:1.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР